fbpx

De wet van eenheid

Alles is één

Alles is één en alles komt voort vanuit een gedachte. Vanuit de bron is alles mogelijk, onze enige beperking is onze eigen visie. Het op een diep niveau begrijpen van deze wet zorgt ervoor dat je je eigen scheppingskracht gaat (h)erkennen en in actie durft te gaan komen.

Praktische toepassing

Kijk eens om je heen, neem een product in gedachten dat je kunt zien een aanraken. Bedenk je eens wat er allemaal voor nodig is geweest om dit hier in jouw (woon)kamer te krijgen. Hoe is dat dingetje ontstaan? Wie zou dit bedacht hebben? Wat voor iemand zou diegene zijn? Wat zou er voor nodig zijn geweest om het van een gedachte naar een fysiek product gevormd te krijgen? Wat zou er voor nodig zijn om dit aan de markt te brengen? Welke weg zou het afgelegd hebben voordat het hier bij jou in je kamer terecht kwam?

Kan je de potentie van een gedachte nu zien en voelen? Álles wat in je gedachten ontstaat heeft de potentie om in werkelijkheid te worden gebracht. Het is aan jou om je gedachten en gevoelens daar op af te stemmen.

Opdracht

De opdracht voor vandaag bestaat uit twee delen. Een hele fijne visualisatie oefening waarbij je op zoek gaat naar de ongekende mogelijkheden in jouw verlangens. Na de visualisatie ga je aan de slag met een schrijfopdracht. Pak je fijnste journal, een los blaadje, een word bestand of de notities in je telefoon erbij en ga schrijven. Denk niet teveel na en schrijf gewoon. Laat de woorden uit je pen vloeien.

De schrijfopdracht:
Alles alles mogelijk zou zijn, dan zou ik….

Jij = ik

Aanvullende video over de wet van eenheid. Ons onderbewuste kent geen onderscheid tussen ik en jij. Voor het onderbewuste is alles en iedereen één. Alles wat je over een ander zegt of denkt, voelt je onderbewuste alsof het over jou gaat.