fbpx

De wet van keuzes

Kies je voor groei of kies je voor krimp?

De meest basale keuzes die we in het leven hebben is groeien of krimpen. Om onze creatieve en expressieve energieen op een positieve of op een negatieve manier te uiten. Hoe dan ook, deze energieen vragen erom tot uiting te worden gebracht. Het is aan jou hóe je dat wilt doen.

 

Praktische toepassing

Afhankelijk van fysieke omstandigheden kan het soms lijken alof je geen keuze hebt. Misschien niet zo zeer in de omstandigheden zelf, maar wél op de manier waarop je met de omstandigheden omgaat.

De wet van keuzes gaat over onze macht en verantwoordelijkheid om te kiezen voor een bepaalde reactie óp onze omstandigheden.

Wees je bewust van alle keuzes die je op een dag kunt maken. Laat je omstandigheden geen reden zijn om iets niet te doen. Ga op zoek naar de oneindige mogelijkheden.

 

Accepteer wat je niet wilt veranderen of verander wat je niet wilt accepteren.

Opdracht

Neem een beslissing. Maak een belangrijke keuze op een gebied waar je al langere tijd tegenaan hikt. Je hoeft nog niet te weten hoe, maar néém de beslissing.  

Neem een levensgebied in gedachte waarin je op dit moment niet gelukkig bent. Zie de situatie voor je en voel wat het met je doet. Stel jezelf dan de vraag; Wat als ik níets verander aan deze situatie, hoe voel ik me dan over een jaar? Of over twee jaar? Hoe voel ik me over 5 jaar als ik niets verander aan deze situatie? Voel wat dit toekomstbeeld met je doet en neem die beslissing.

Ik weet niet HOE, ik weet niet WANNEER, maar ik besluit nu om … achter me te laten en een leven met meer … voor mezelf te creëren.

Je hoeft nog niet te weten hoe, maar MAAK DIE KEUZE! Als je blijft wachten op de juiste omstandigheden voordat je de keuze durft te maken dan gaat het nooit gebeuren. NEEM DE BESLISSING NU met de omstandigheden die je hebt.