fbpx

De wet van intentie en wens

Welk verlangen zit achter het verlangen?

Wat is het dat je écht wilt, welk verlangen zit er achter de wens? Intentie is de werkelijke kracht áchter de wens. Deze wet gaat over het leren accepteren van het heden met het oog op de toekomst. We bekijken het concept “tijd” vanuit een ander perspectief en richten ons op alles wat-is. 

 

Praktische toepassing

De wet van intentie en wens. Leer jezelf aan om je bewust te worden van de intentie áchter de wens. Zodra je een verlangen voelt, bijvoorbeeld voor meer geld, voor een partner, voor een andere baan, welk verlangen zit daar dan achter? Hoe denk je je te voelen als je hebt wat je wilt? Waarom is het zo belangrijk voor je? Verbindt je vooral met het gevoel en laat de wens, de uitkomst los. Dit gevoel kan je nú al ervaring, daar komt de opdracht bij kijken.

Hoe graag wil je iets? In hoeverre ben je bereidt om er moeite voor te doen? Wil je iets als-in als het uit de lucht komt vallen? Wil je iets en ben je bereidt er moeite voor te doen? Of wil je iets en ben je bereidt alles te doen wat nodig is om het voor elkaar te krijgen?

 

Opdracht

We gaan een scenario schrijven. En éigenlijk zou ik je willen uitnodigen om dit iedere dag te doen. Om je heel bewust te verbinden met de gewenste uitkomst en de gevoelens die daarbij horen. Enerzijds om heel helder te krijgen wat het nou écht is wat je wilt en anderzijds om je nú, tijdens het schrijven goed te voelen. Want alleen het nu bestaat en alle kracht ligt in het nu. Hoe vaker je je kunt verbinden met je dromen en verlangens, hoe vaker je je goed zult voelen en hoe leuker je leven zal zijn.

Ga eens na welke verlangens nu prominent in je gedachten zijn en draai ze om. Ga dan eens denken aan hoe je echt zou willen dat het is. Begin je zin met ‘hoe tof zou het zijn als…’ of ‘er komt een dag dat…’ en ga gewoon schrijven. Denk niet te veel en laat je pen het werk doen.


Als afsluiting van je scenario ga je bedanken voor alles wat je in het scenario hebt mogen ontvangen. Dankjewel voor de liefdevolle relatie. Dankjewel voor de nieuwe klanten. Dankjewel voor de nieuwe auto. Dankjewel voor al het geld op de bank. Dankjewel voor mijn gave baan. Dankjewel voor het plezier waarmee ik naar mijn werk ga. Dankjewel voor de voldoening die ik voel. Dankjewel voor het geld dat ik mag ontvangen. Dankjewel voor de toffe ideeen. Dankjewel dankjewel dankjewel…