fbpx

De wet van aantrekking

Alles wat je aandacht geeft groeit

Deze wet kan niet anders dan laten groeien wat jij in je bewustzijn stopt. De wet van aantrekking is nauw verbonden met de wet van vibratie. Je kunt alleen gebeurtenissen aantrekken die op dezelfde frequentie zijn als de frequentie die jij uitzendt. 

 

Praktische toepassing

Ken je dat principe, dat je erover denkt ik een bepaalde auto te kopen en ineens overal die auto ziet rijden? Of je ineens overal zwangere buiken ziet als je zelf denkt aan zwanger worden? Ook dat is de werking van de wet van aantrekking en daarover gaat dit experiment. Neem een bepaald voorwerp in gedachten, ik dacht voor dit experiment aan een gele vlinder 🦋 maar je kunt een onderwerp naar keuze kiezen voor dit experiment. Sluit even je ogen en zie de gele vlinders fladderen in je gedachten. Besluit dat je vandaag overal gele vlinders zult zien en vervolg je dag. Blijf alert en zoek naar de signs, in dit geval de gele vlinder. Een leuke bijwerking van dit experiment is dat je meer op je omgeving gaat letten en steeds meer “toevalligheden” gaat ontdekken. Toevalligheden die jou kunnen helpen om je doelen te bereiken. Ga tellen. Hoe vaak kom jij vandaag een gele vlinder tegen? Houdt hieronder de tel bij 🦋

Opdracht

Bij deze wet is bewustwording van je gedachten heel belangrijk, je trekt immers aan wat je uitzendt en het grootste gedeelte van je gedachten zijn onbewust. Ga aan de slag met de shitshifters.

Neem regelmatig een momentje om te voelen hoe je je voelt, als het even kan ieder uur. Zit je hoog of zit je laag? Welke gedachten veroorzaken je gevoelens? Breng je gedachten in kaart in een notitieboekje of je telefoon. Neem later vandaag even de tijd om te gaan zitten met je notities en bekijk de gedachten die je het meest bezig houden. Zijn dit positieve of negatieve gedachten? Nu krijgen we hulp van de wet van polariteit. Alles heeft een exact tegenover gestelde.

Neem de negatieve gedachten die voor een groot deel verantwoordelijk voor je niet goed voelen en ga ze omdraaien. Wat is het exact tegenover gestelde van deze gedachte? Schrijf het op. Als je dat voor iedere gedachte hebt gedaan ga je een nieuw scenario schrijven. Begin de zin met ‘hoe tof zou het zijn als… ‘of ‘er komt een dag dat….’ en begin alle positieve aspecten op te schrijven. Melk het uit. Iedere positieve vibratie kan niet anders dan een nieuwe positieve vibratie aantrekken. Voel goed wat er met je gebeurd als je zo aan het mijmeren en dagdromen bent over alles wat mogelijk is.

Leer jezelf aan om steeds als je een negatieve gedachte hebt, dit gevoel op te roepen door de zin ‘hoe tof zou het zijn als…’ of ‘er komt een dat dat…’ te herhalen. Dit proces heeft tijd nodig, maar eenmaal onder de knie super krachtig!