fbpx

De wet van compensatie

Geef wat je wil krijgen

De wet van compensatie is een verdieping van de wet van oorzaak en gevolg. De wet van compensatie stelt dat alles een gelijke kent. Alles wat je geeft krijg je in dezelfde hoeveelheid terug. Wil je meer liefde? Dan geef je meer liefde. Wil je meer geld? Dan geef je meer waarde. Éérst geven, dan ontvangen.

 

Praktische toepassing

Hoe zet jij deze wet nu onbewust in? Dus op de levensgebieden waar je niet helemaal tevreden bent, geef je net zo veel als je zou willen ontvangen? Hoe zou je méér kunnen geven van wat je graag wil ontvangen? Laat je creativiteit de vrije loop.

Als je meer liefde wilt ontvangen, hoe kan je meer liefde geven? Toon interesse. Geef een complimentje. Schenk je onverdeelde aandacht.

Wil je meer geld ontvangen. Hoe kan je meer van waarde zijn in je werk? Kan je iemand ergens mee helpen? Op welke manier zou jij je kennis kunnen delen zodat je andere helpt zich verder te ontwikkelen? Kan je misschien iets weggeven dat je niet meer gebruikt en waar je een ander een enorm plezier mee kan doen?

Opdracht

Deze wet gaat in essentie om geven en ontvangen. Het grootste geluk van de mens wordt gevonden in het schenken van al het goede aan degene die hij lief heeft. 

Geef iets weg. Iets dat van waarde is, wat je anders misschien zou proberen te verkopen. Geef het weg met de intentie dat alles wat je geeft evenredig naar je terug MOET komen. Dat is wet. Geef het weg met het gevoel daarmee een bijdrage te leveren aan de wereld. Hoe groot of klein mag je zelf weten. Een glimlach aan een voorbijganger is een geschenk. Een zelfgeplukte bloem aan je geliefde is een geschenk. Een paar euro in de hand van een zwerver is een geschenk. Bedenk wel dat je evenveel in waarde terugkrijgt als je geeft. Wat zou je willen ontvangen? Bedenk iets evenredigs om te kunnen geven. 

Een nuance. Het moet van waarde zijn voor een ander. Een auto weggeven aan iemand zonder rijbewijs heeft geen meerwaarde. Dan geef je een enorm waardevol iets weg, maar voor degene aan wie je het geeft is het compleet waardeloos. Houd dat in gedachte.