fbpx

De wet van oorzaak en gevolg

Geen actie zonder reactie

Wat je geeft krijg je terug. Niet zozeer je verwachtingen zélf bepalen de uitkomst, maar je handelen naar aanleiding van die verwachtingen wel. Je oogst wat je zaait. Met de zaadjes die je in je bewustzijn plant bepaal je de uitkomst, maar er is meer dan dat. De wet van compensatie laat ons ook zien dat we evenredig worden beloond naar ons handelen. Als je de zaadjes verwaarloosd krijg je er weinig voor terug. Zorg je iedere dag goed voor je zaadjes, dan zal je beloond worden met een overdaad aan vruchten.

 

Praktische toepassing

Sta stil bij de keuzes die je maakt op een dag. Herken wanneer je vanuit gewoonte reageert en vraag jezelf af of deze manier van reageren je dient. Stel jezelf de volgende twee vragen:

1. Wat zijn de consequenties van deze keuze
2, Draagt deze keuze bij aan mijn geluk en dat van de mensen om me heen?

Voel wat de antwoorden met je doen. Leer jezelf aan bewust keuzes te maken en het wordt steeds makkelijker om spontaan de juiste keuze te maken. Dan wordt alles zo veel makkelijker en leuker

 

Opdracht 

Vandaag weer een visualisatie opdracht. Ga eens na voor welke belangrijke keuzes je op dit moment staat. Als je dan denkt aan de situatie waarin je nu niet écht gelukkig bent, welke opties heb je dan? Stel jezelf voor op een kruising en ieder pad van de kruising stelt een van de opties voor. Loop ieder pad in gedachte eens in en voel wat het met je doet. Voelt het zwaar of licht? Voelt het makkelijk of moeilijk? Weet dat het pad dat het lichtst aan voelt voor jou áltijd het beste pad is, wat jouw hoofd (ego) daar ook van vindt. Ga aan de slag met het maken van plannen in de richting van het pad van de minste weerstand. Dit is jouw pad!

Op Instagram heb ik een IGTV aflevering staan die meer inzicht geeft in de rol van het ego in het maken van keuzes.