fbpx

De wet van actie

Als je blijft doen wat je altijd deed, blijf je krijgen wat je altijd kreeg

Visie alleen is niet voldoende, mits in combinatie met ondernemingszin. Het is niet voldoende om langs de trap omhoog te starten, tenzij we de trap ook beklimmen.

De wet van actie vraagt ons om in ACTIE te komen. Blijf niet hangen in ideeen en concepten, maar ga over tot actie. Dat is de enige manier om daadwerkelijk een ander leven voor jezelf te creeren. 

 

De wet van Actie deel 2

Visualisatie mevrouw Angst

Opdracht 1

Feel the fear and do it anyway

De praktische toepassing van deze wet gaat om het besef dat alle ideeën die je hebt slechts concepten zijn, totdat je in actie komt om ze uit te voeren. Kom na het opploppen van een idee zo snel mogelijk in actie.

De opdracht voor vandaag is om bij jezelf na te gaan op welke gebieden in je leven je geen gehoor geeft aan je impulsen. Wat zou je wel heel graag wíllen doen, maar doe je niet uit onzekerheid of angst? Voel wat de geblokkeerde energie doet in je systeem. Hoe zou het voelen als je wél uiting geeft aan wat er aan je trekt? Doe de visualisatie die bij deze opdracht hoort. Wat is het dat je moet dóen om deze angst te overwinnen? DOE HET! Zet die stap! Feel the fear and do it anyway! You can do this! 💪🏻

Opdracht 2

Doing things a certain way

Dit is misschien wel de allerbelangrijkste opdracht uit deze training. Hiermee ga je écht het verschil maken. Je kunt iedere actie kracht bijzetten door vanuit een zuivere intentie te handelen. Dít is het echte werk. De inside job. 

1. Heb een heel helder beeld van de gewenste uitkomst

2. Creer een ijzersterk geloof dat het mogelijk is en neem het besluit dat je zult krijgen wat je wilt

3. Gebruik je wil om je droombeeld krachtig en levendig voor ogen te houden terwijl je je inspiratie volgt.

4. Neem ACTIE! Doe alles wat gedaan kan worden om te krijgen wat je wilt vanuit de zuivere intentie