fbpx

Module 1: De kracht van helderheid

Helderheid geeft richting. Met een heldere visie van wat je wél wilt kan je een stip op de horizon zetten om bewust naar toe te gaan werken.

Helderheid zorgt voor doelgerichtheid en wilskracht. Wanneer je een stip op de horizon hebt staan en heel goed kunt voelen waarom je daar heen wilt, wat je daar wilt beléven, dan zorgt dat ervoor dat je veel doelgerichter te werk gaat. Je weet in welke richting je de stappen moet gaan zetten om daar te komen en hoe beter je kunt voelen wat het bereiken van die bestemming je gaat brengen, hoe sterker je wilskracht wordt om die bestemming daadwerkelijk te gaan bereiken.

“Alles wat je aandacht geeft groeit.” Door een helder beeld te scheppen van wat je wél wilt, stop je met aandacht geven aan wat je níet wilt. Door je aandacht te richten op wat je wél wilt kan dat ook daadwerkelijk naar je toe komen.

Je innerlijk geleidesysteem treedt in werking. Dit is je innerlijke tomtom die zich heeft afgestemd op je gewenste realiteit. Wanneer je afwijkt van je pad in de richting van dat doel zal je onderbewuste je een signaal afgeven in de vorm van een negatieve emotie. Leer luisteren naar je gevoel zodat je je stap voor stap in de juiste richting blijft begeven en je daadwerkelijk zult komen waar je wil zijn. 

De kracht van helderheid

Helderheid geeft richting

Helderheid zorgt voor doelgerichtheid en wilskracht

Alles wat je aandacht geeft groeit

Je innerlijk geleidesysteem treedt in werking

 

Start with why

Verdiepingsvideo vanuit de training ‘ontdek je droomleven’

In deze voorbereidingsvideo ontdek je aan de hand van een interessante metafoor waarom het zo belangrijk is om een helder beeld te hebben van je droomleven.

Verlangen; de katalysator achter verandering

Een verlangen is niets anders dan een idee van hoe iets zou kunnen zijn. Een idee van hoe jíj graag zou willen dat het zou zijn. Hoe je het voor jezelf wenst.

Je zou dit verlangen niet hebben als het niet mogelijk zou zijn om daadwerkelijk te hébben. Wat het ook is waar je naar verlangt, het is voor je weggelegd!

Als álles mogelijk zou zijn. Wat zou je dan voor jezelf wensen?

Laat je fantasie de vrije loop en creëer een duidelijk beeld voor jezelf van wat jij voor jezelf wenst, zonder je bezig te houden met het ‘hoe’.