fbpx

Dag 4

Ik wil wel maar…

Angsten, overtuigingen, een gebrek aan eigenwaarde en zelfvertrouwen zorgen er vaak voor dat we blijven waar we zijn, hoe groot ons verlangen naar verandering ook is. Welke angsten en overtuigingen houden jou nu op je plek?

In deze video:

  • Ik wil wel maar…
  • Welke overtuigingen weerhouden jou ervan om de benodigde stappen te zetten?
  • De intentie van het ego
  • Welke overtuigingen mag je los gaan laten?

 

 

 

Opdracht 1

Ik wil wel maar…

Pak je pen en journal erbij en begin te schrijven. Ik wil wel maar… Probeer hier echt de diepte in te gaan. En wees eerlijk tegenover jezelf! Dúrf je gedachten onder ogen te zien en schrijf ze op. Want alleen waar je je bewust van bent kun je loslaten. 

Opdracht 2

Laat het loooossss, laat het gaaaan

Nu je weet welke belangrijkste overtuigingen jou ervan weerhouden om te gaan voor dat droomleven mag je ze loslaten. 

1. Laat hem letterlijk los. Dit is een oud verhaal en niet meer van jou. Steeds als de gedachte opkomt en je je ervan bewust bent stuur je hem weg; ‘jij bent niet meer van mij’.

2. Herschrijf je overtuiging. Gebruik de wet van polariteit om een nieuwe overtuiging aan te nemen die de oude vervangt. Je kunt hier gemakkelijk een affirmatie van maken waar je je iedere dag mee verbindt.

3. Bedenk redenen waarom deze overtuiging bull-shit is. Ga op zoek naar bewijzen in de omgeving of in de wereld die het tegendeel aantonen en geloof erin dat als iemand anders het kan, er geen enkele reden zou zijn waarom jou het niet zou kunnen. Ga terug naar de opdracht van gisteren; wat voor persoon moet je zijn om het wél te kunnen?

4. Schrijf je oude overtuiging op een papiertje en verbrandt deze (op een veilige manier!) met de intentie; deze overtuiging is niet langer van mij. Ik heb een andere waarheid, namelijk: …