fbpx

10 dagen jezelf voeden op gevoel

Bewust eten met gevoel

We weten allemaal dat we ons beter voelen als we gezond eten. Toch is het soms makkelijker om gewoon te eten waar je trek in hebt en niet zo na te denken over de gevolgen daarvan. 

Door 10 dagen lang jezelf bewust te voeden in plaats te vullen, zul je merken dat je meer energie hebt, waardoor je meer uit jezelf en het leven kunt halen.

Introductie

We leven in een giftige wereld en worden continu blootgesteld aan toxines die we inademen en tot ons nemen door voeding, maar ook via verzorgingsproducten, zoals crèmes, deodorant, shampoo etc. Het is belangrijk om je lichaam van binnen ook regelmatig te reinigen, net zoals je elke dag je tanden poetst en onder de douche gaat. 

Een juist voedingspatroon kan ervoor zorgen dat toxines je lichaam uit worden geduwd, dat je wordt gezuiverd, wat voor je algehele gezondheid en immuunsysteem heel belangrijk is. Dit helpt om ziektes te voorkomen en te genezen en je voelt je gewoon beter, lekkerder, met meer energie. 

Er zijn wel 1000 diëten en detox-methodes op de markt en nog veel meer meningen over of dat wel of niet goed voor je is. We zien door de bomen het bos niet meer en bepaalde gedachtengangen veranderen ook continu.

Zo was 40 jaar geleden vet eten nog uit den bozen en werd er vooral margarine aanbevolen als substituut voor echte boter. Toen werd olijfolie als heel gezond bestempeld, wat een paar jaar later weer weerlegt werd en moesten we alleen met kokosolie bakken. En nu? Nu zijn we allemaal avocado-freaks! 

Weet jij wat wel of niet gezond is en wat er nu eigenlijk goed voor jou is?

Ik geloof niet in een eenzijdige aanpak en dat er maar één manier is die werkt. Elk lichaam is uniek en elk mens is uniek met unieke behoeftes.

Zelf heb ik jaren lang veel geëxperimenteerd met mijn voedingspatroon. Puur uit mijn passie voor eten en gezonde voeding. Je kan wel stellen dat ik een health freak ben en ik ben steeds opzoek naar wat de volgende beste versie van mijzelf nodig heeft.

Maar let op, wat voor mij goed werkt, waar ik het goed op doe, hoeft voor jou helemaal niet te werken. Ik heb het dan niet alleen over afvallen, maar over voeding waar ik meer levensenergie van krijg, waardoor ik lekkerder in mijn vel zit. Ik geloof dat dát een groot onderdeel is van de sleutel naar levensgeluk.

Net zoals alle beslissingen die je maakt in je leven, is het heel belangrijk om je gevoel te volgen. Luister naar je lichaam en maak een vertaling naar wat je lichaam nodig heeft.

  Wat wél 

  N

  Start elke dag met

  • Kombucha of;
  • Lauwwarm water met citroen of limoen of;
  • Lauwwarm water met appel cider azijn 
  N

  Water of thee

  De hele dag Lauwwarm water of verse Kruidenthee, zoals: munt, gember, venkel, kamille, kaneel, kurkuma, brandnetel 

  N

  Green Juice

  Elke dag een Green juice of Green Smoothie

  N

  Zaden en noten

  zaden, noten, bonen, (kikker)erwten, linzen, gekiemde zaden 

  N

  Kruiden en specerijen

  verse en gedroogde kruiden en specerijen,  zoals: kurkuma, gember, kaneel, komijn, zoethout, koriander, venkelzaad, bieslook, peterselie, munt, basilicum, tijm, kruidnagel, steranijs, kardamon en zwarte peper.

  N

  Variatie

  elke maaltijd gevarieerde groente en/of fruit

  N

  Superfoods

   zoals Chia Zaad, Hennepzaad, Maca poeder, rauwe cacao, Spirulina, Tarwegras.

  N

  Pure chocola

  N

  Paddestoelen

  N

  Olie

  kokosolie, lijnzaadolie, hennepolie, sesamolie

  N

  Gefermenteerde producten

  zoals tempeh, kimchi, zuurkool.

   Wat niet/minder 

   M

   Geraffineerde suikers

   M

   Bewerkte producten

   Zoals pakjes en zakjes

   M

   Brood

   met gluten

   M

   Koffie

   M

   (Ongefermenteerde) zwarte thee

   M

   Alcohol

   M

   Vlees en vis

   M

   Zuivelproducten

   M

   Chips, snoep, koekjes, melk- en witte chocola